vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internship"Carevasăzică" organizează ateliere de jurnalism!

„Carevasăzică” organizează ateliere de jurnalism!

Știm că se mai întâmplă să nu scoatem din sertar idei sau articole pentru că ne e teamă că nu suntem suficient de buni, așa că am pregătit Atelierele de jurnalism Carevasăzică. Mai exact, sunt trei zile cu sfaturi practice de la cei mai buni jurnaliști, unde o să înveți rapid tot ce ai vrea să știi pentru a-ți dezvolta ideile în articole pe care să le citească toată studențimea.

10370417_830800063635850_7067385532257909985_n

Totul se va desfăşura în perioada 6-8 martie, în București,  pentru pasionații de scriitură și interesați de jurnalism. Vrem să ajutăm studenții să-și îmbunătățească stilul de a scrie și să aprofundeze temele care îi interesează, iar la final să construim o comunitate în care să împărtășim resurse și cunoștințe.

Pur şi simplu, îţi oferim un set de patru ateliere practice, unde vei pune în scris ce înveți și vei primi feedback pe loc de la speakerii invitați.

Ziua I – 6 martie

Începem de la ora 14. Întâi ne cunoaștem, iar de la ora 16 ne vedem cu Karin Budrugeac și Cristian Lupșa, care ne vor povesti despre experiența lor în jurnalism și cum și-au înființat propriile reviste.

Ziua II – 7 martie

Dimineața, 10:00 – 14:00

Interviu – ne întâlnim Eugen Istodor care te va  învăța despre: etapele de dinaintea interviului, structura unui interviu, strategii de intervievare, cum stă treaba cu offrecord/onrecord, cum treci de timiditatea reporterului. Tot ce vrei să știi despre un interviu, adică.

Jurnalism narativ – afli care sunt etapele și structura unui astfel de articol, despre arcul narativ, subiectivitate și obiectivitate, cum să focusezi pe scene, despre voce și timpii narativi. Învățăm totul de la Sintia Radu.

După-amiază, 15:00 – 19:00

Reportaj – înveți cum să faci documentarea premergătoare reportajului, despre păstrarea imparțialității, ce înseamnă reportaj multimedia, cum să îți găsești subiecte.

Portret – Vlad Mixich îți va vorbi despre documentarea care trebuie făcută, ce păstrezi din informațiile găsite, care este structura textului, ce aspecte să potențezi în portet, ce trebuie evitat și despre importanța detaliului.

Ziua III – 8 martie

În ultima zi, ne întâlnim începând cu ora 12, când vom face schimb de idei și opinii, ne dăm feedback și discutăm pe ce vom fi scris. La finalul zilei, facem cunoștință cu editorii, căci după ateliere, vei lucra cu un editor pe un subiect pe care îl publicăm la noi în revistă. Ce revistă? Carevasăzică? Citeşte cele mai recente numere aici!

Poți participa la unul sau două workshopuri, dar unul singur va fi prioritar, dat fiind că după Ateliere vei scrie un text adaptat tipului de articol pe care ți-l alegi (interviu, scriitură narativă, reportaj, portret). Toate atelierele vor avea loc în sediul Reviro.

Ți-am captat interesul? Înscrie-te completând acest formular până pe 1 martie. Singurele condiții pe care trebuie să le îndeplinești sunt: să te încadrezi în limita de vârstă de 18-24 de ani, să ai câteva noțiuni despre jurnalism și, cel mai important, să îți placă să scrii!

 

Emilia Popa
Emilia Popa
Scrisul nu e o pasiune, e modul prin care eu vorbesc cu cei din jur și mă fac înțeleasă. Îmi înșir gândurile, temerile, ambițiile și nu mă opresc până nu simt că am spus tot ce am avut de spus. Mă scuzaţi, am uitat să mă prezint. Eu sunt pur şi simplu Emi, o buzoiancă minionă, voluntar de profesie și naivă din cale-afară
RELATED ARTICLES

Most Popular